Új Ford tanulmányok

2003.06.24. 16:18

 
   
   

Két különleges tanulmányautó képét is közölte a Ford, de a konkrét adatokkal egyelőre adósak maradtak. Az S 2RV és a H 2RV típusok külsőre alig különböznek az alapot adó szériagyártmánytól: az előbbi a Ford Explorer, az utóbbi pedig a Focus kombi átalakításával született.

A kettő közül kétségtelenül a fehér kombi Focus tűnik izgalmasabbnak: a H 2RV-be a Ford hidraulikus hibrid hajtásláncát szerelték, amely a gyártó szakemberei szerint jelentős előnyöket képes felmutatni az elektromos hibridhajtásokkal szemben. Ez vonatkozik a működés hatásfokára és - ami talán még fontosabb - az árra is, az energia tárolásához ugyanis nincsen szükség költséges akkumulátorok használatára.

 
   
   

Az Explorer alapú S 2RV-ben a hajtáslánc ugyan hagyományos, az autót azonban felszerelték néhány kísérleti fázisban levő elektronikus biztonságtechnikai berendezéssel, így például a TrafficView nevű rendszerrel. Ez az oldalsó visszapillantó tükrök házába épített kis kamerák segítségével térképezi fel az aktuális forgalmi szituációt, amelyet azután a vezetőfülkében egy kijelzőn jelenít meg.