Corsa OPC a Nürburgringen

2003.06.26. 12:10

 
   
   

Valaminek lennie kell a Corsa OPC-ről szóló pletykák mögött, hisz különben minek koptatna a gyár egy feltűnően sportos prototípust a Nürburgring sokat látott aszfaltján. A képek tanúsága szerint a legerősebb Corsa változat látványos sárvédő-szélesítéseket és óriási alufelniket kap, a hátsó ablak felett pedig egy kis spoiler igyekszik növelni a hátsó kerekekre jutó leszorító erőt. Arról sajnos még mindig elég ellentmondásos információink vannak, hogy a megvadított külső pontosan mit is takar:

 
   
   

a legvalószínűbb alternatíva egy új, 1,6 literes 180 lóerős turbómotor alkalmazása lenne, de olyan - talán egy fokkal kevésbé vonzó - lehetőségről is hallottunk már, hogy az autóba a Speedterből ismert 2,2 literes 147 lóerős motor kerülne. Csak a legkézenfekvőbb megoldás nem jutott még eszébe senkinek: az is előfordulhat, hogy az Opel kétliteres turbómotorjának gyengébbik, 175 lóerős változata kerül a Corsa OPC motorházába.

 
   
   

Ez a motor, amelyet a Vectrához már kínálnak, a Renault Clio Sport és a Peugeot 206 RC méltó ellenfelévé tenné a Corsát, nem is beszélve a később megjelenő kihívókról, a Fiesta ST170-ről vagy a Seat Ibiza Cupráról. Mindez persze csak feltételezés, bizonyosságot csak a 2003 végére várható bemutató hoz.