Új Corvette 2004 második felére

2003.06.30. 10:57

A Corvette gyártásának 50 éves évfordulóján igen közlékenyek voltak a GM vezetők. Konkrét adatok ugyan nem kerültek nyilvánosságra, de elárulták a következő, C6 jelű sorozat bemutatásának menetrendjét és a késlekedés okait.

 
   
    Régebbi kémfotók a nyitott...

Az új Corvette alapváltozata ezek szerint a 2005-ös modellévben, azaz 2004 második felében lesz megvásárolható, egy évvel később pedig már megjelenik a nyitott Convertible és a legerősebb Z06 utódja. Állítólag az eredeti tervek szerint már az idén meg kellett volna jelennie a típusnak, de a 2001. szeptember 11-ei események hatására a GM csökkentette a fejlesztési kiadásokat, így a bemutatót el kellett halasztani egy évvel. Ugyanakkor Gary Cowger, a GM amerikai részlegének elnöke szerint a hosszabb fejlesztési idő lehetővé tette, hogy az autót tovább finomítsák.

 
   
  ...és a csukott Corvette C6-ról.  

Emellett a Corvette főmérnöke, Dave Hil szerint a C6 alapváltozata teljesítményben kb. ugyanazt tudja majd, mint a jelenlegi Z06-os: több mint 400 lóerős lesz, míg a Z06 valódi utódja még erősebb lesz, teljesítménye elérheti az 500 lóerőt. A Jerry Palmer által kidolgozott formaterv viszont nem tartogat nagy meglepetéseket: az új Corvette külseje az eddigi evolúciós mintát követi, amely a negyedik széria óta gyakorlatilag folytonos. A tervezők ígérete szerint az új típus még jobb lesz mint a jelenlegi, de ugyanakkor megőrzi a korábbi Corvette szériák legfontosabb jellegzetességeit.