Újabb kisautót fejleszt a Mitsubishi és a DC?

2003.07.09. 14:16

 
   
   

Egy japán lap értesülése szerint egy, a Coltnál kisebb modellen dolgozik a két cég. A Nihon Keizai Shimbun szerint az autó alapját a japán miniautó-piacon forgalmazott, 660 köbcentis motorral ellátott Mitsubishi Minica adja, de a japán piac mellett Európában is forgalmazzák majd, vélhetőleg Smart néven. A típusok állítólag legkorábban 2006-ban mutatkozhatnak be. A Mitsubishi egyelőre tagadja a közös fejlesztés tényét, viszont az újság teóriája logikusnak tűnik: a Smart City sorozatot előbb vagy utóbb le kell váltani, és mindenképp kifizetődő lenne, ha a főegységek nagy része - egyebek közt a kis hengerűrtartalmú háromhengeres motor, amelyből jelenleg a Smart és a Mitsubishi két különböző, saját fejlesztésű típust gyárt - közös lenne a japán és az európai miniautókban. A DC és a Mitsubishi első közös projektje most bontogatja szárnyait: az egyelőre csak Japánban kínált Colt illetve a napokban bemutatott Smart ForFour alapvetően a Mitsubishi alkatrészein alapul, bár a két típus formaterve és belső kialakítása szinte alig mutat közös vonásokat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.