Dodge Durango visszahívás készül

2003.07.23. 12:58

 
   
   

A Reuters jelentése szerint az NHTSA, az amerikai állami közlekedésbiztonsági szervezet a terepjáró felfüggesztésével kapcsolatos panaszok miatt górcső alá vette az 1998 óta futó Dodge Durango terepjárót. Eddig nyolcvanegy panasz érkezett az első gömbcsuklókkal kapcsolatban korai elhasználódás, és további négy az alkatrész teljes tönkremenetele miatt. Körülbelül 450.000 Durangót érint a probléma, így hamarosan valószínűleg hivatalosan is visszahívják ezeket az autókat egy kis kontrollra.
Mindeközben zajlik a Dodge Stratus/Plymouth Breeze/Chrysler Sebring kabriók felülvizsgálata is. Itt körülbelül 217.000 autó érintett, a probléma pedig az indítókulcs lyukának zárszerkezete okozza: a kulcs anélkül kivehető, hogy a váltó P állásban lenne. Eddig 28 balesetet és öt kisebb sérülést okozott a hiba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.