Új nevet kap a Fiat legkisebb modellje

2003.07.29. 16:36

 
   
   

A Fiat bejelentése szerint Gingo helyett Panda lesz az új kisautó neve. Az ok: a Renault kifogásolta az olaszok névválasztását. A francia cég szerint a 169-es kódszámú jármű elnevezése túlságosan hasonlít a Twingo elnevezésére. A Renault szóviője úgy fogalmazott, hogy semmi bajuk nem lenne a Gingo névvel, ha az autó nem a Twingo közvetlen vetélytársa lenne, de így kénytelenek voltak közbelépni. A Fiatnak egyébként nem ez az első hasonló lépése: a Stilo kombi változatát eredetileg SW néven akarták forgalmazni, de a Peugeot - amely az azonos méretkategóriában versenyző 307 kombi egyik változatát épp ugyan ezen a néven mutatta be nem sokkal korábban - a Renault mostani lépéséhez hasonlóan nyomást gyakorolt a Fiatra, amely ennek következtében átnevezte a típust MultiWagon-ra. Ennek ellenére nehéz volna eldönteni, hogy a Fiat kreatívjai között van-e néhány aki megérett az elbocsátásra vagy szándékosan próbálkoznak a konkurencia sikereinek kiaknázásával, de az biztos, hogy az ismételt névváltoztatás igen kínosan érintheti az amúgy is bajban levő olasz céget. A régi-új név mindenesetre jó választásnak tűnik: a Panda a maga idejében igen népszerű jármű volt, sőt, Olaszországban gyártásának utolsó pillanatáig igen nagy népszerűségnek örvendett elavult műszaki megoldásai ellenére is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.