Jön az átdolgozott Alfa 166-os

2003.08.13. 15:50

 
   
   

Frankfurtban mutatkozik be a legnagyobb Alfa új változata, amely a 147-es és az átdolgozott 156-os stílusához illeszkedő új orr-részt kap. A képek nem hivatalos forrásból származnak, így egyelőre nem teljesen viztos, hogy az autó pontosan így néz majd ki, de azt már a korábbi kémfotókon láthattuk, hogy a csúcsmodell is megkapja a lökhárító aljáig lenyúló függőlegesen elnyújtott Alfa-pajzsot és a lámpákat is alaposan átdolgozzák.

A hírek szerint a formai változtatások mellett a motorválasztékot is felfrissítik, bár a 166-osban újnak számító motorokat már mind ismerjük más Alfa típusokból. A kétliteres Twin Spark motort a közvetlen befecskendezéses JTS váltja fel, míg a legnagyobb dízelváltozatba az új, 2,4 literes 20 szelepes öthengeres Multijet egység kerül. A benzines V6-osok közül a 2,5 literes marad a régi, viszont a háromliteres V6-ost a kisebb moellek GTA változataiból jól ismert 3,2 literes 250 lóerős egység váltja fel, ha a híresztelések igaznak bizonyulnak. Szintén új a 166-osban a Selespeed váltó bevezetése, amelyet a V6-os és JTD változatokhoz kínálnak majd.

Egy későbbi időpontban állítólag a legnagyobb Alfa GTA változatát is bemutatják, amelybe a tavaly bemutatott 156 GTAm prototípusban használt 3,5 literes 300 lóerős V6-os sorozatgyártású változata kerülhet.