Első kép a Seat Alteáról

2003.08.19. 14:56

Rajzokat már láttunk, most az első hivatalos fotó is megjelent a Seat új kisméretű egyterűjéről. Az Altea Prototipo a 2002-ben létrehozott Audi Brand Group első terméke, mely már csak pár részletben tér el a majdani végleges modelltől. Az orr-részen található nagy hűtőrács büszkén hordozza a szintén hatalmas Seat jelvényt, az összképet a keleties cicaszemek teszik teljessé. Oldalt a legérdekesebb az A-oszloptól meredek esésbe kezdő övvonal, mely a jövőben minden Seat modell sajátossága lesz.
Hossza 4292, szélessége 1812, magassága 1552, tengelytávja pedig 2578 mm, de kívülről nem igazán mérhető fel, mit rejt a belső: a sportosan egyterű forma egészen titokzatossá teszi, meddig húzódik az utastér, a motorház vagy a csomagtartó. Új kategória, aminek a Seat az MSV - Multi Sport Vehicle - nevet adta.
A prototípus 2+2 üléses kivitelben, ültetett karosszériával készül, a Sport szócskának megfelelően 19-es felnikre húzott alacsony oldalfalú abroncsokkal és a küllőkön keresztül jól látható nagyteljesítményű fékrendszerrel. Orrában az A3-asban már megismert kétliteres, 150 lóerős FSI motort találjuk, mely az első kerekeket hajtja a hatsebességes kézi vagy Tiptronic váltón keresztül.
Az Altea Prototipo frankfurti bemutatását követen a végleges Altea is hamarosan, a jövő év eleje környékén a szalonokba kerülhet.