Hyundai Coupé tető nélkül

2003.09.01. 15:23

CSS - Coupe Cabriolet Study - néven mutatja be a Hyundai Coupé kabrióváltozatát a koreai gyártó frankfurti Kutatási és Fejlesztési Központja, valamint a német Karmann.
A közös munka gyümölcse egy gombokkal nyitható-zárható-csúsztatható üvegből készülő tetőmechanizmus, mely az elképzelések szerint akár napelemek befogadására is alkalmas lehetne. Egy gomb megnyomására az üvegtető szépen a hátsó ablak mögé csúszik, de az oldalablakok felhúzva maradnak, így zápor esetén viszonylag gyorsan behúzható a tető. Egy másik gombbal a csomagtartóba zavarhatjuk a tetőt és a hátsó ablakot, ekkor teljesen kabrió lesz CCS-ből, és állítólag még a csomagoknak is jut hely.

A hírek szerint a tető mozgatására az eddigieknél könnyebb, kevesebb felfüggesztési pontot igénylő mechanikát sikerült kialakítani, a nyitott tanulmány mindössze 140 kg-mal nyom többet, mint a zárt tetejű Coupé.
A CCS 18 colos alufelnikre húzott 225/40 R18-as Michelin gumikban feszít, tekintetét az átszabott első és hátsó lámpatestek teszik magabiztossá. Hajtása, mint a Coupéban:
elsőkerék, 2,7 literes 165 lóerős, V6-os motor elöl és hatsebességes kéziváltó.
Egyelőre megvárják a közönség reakcióját Frankfurtban, és utána döntenek arról, hogy a CCS megéri-e a sorozatgyártást, avagy sem.