Amerikában is lapátra tesz a Ford

2003.10.01. 13:39

Tegnap adtunk hírt arról, hogy valószínűleg 1700 dolgozót bocsát el a Ford Németországban. Azóta a gyár megerősítette a kiszivárgott információt, most pedig bejelentették, hogy Amerikában is létszámleépítések várhatók.
A fizetett alkalmazottak közül 1500 dolgozónak kötnek útilaput a talpára, valamint további 1300 szerződéses kolléga számíthat arra, hogy szerződésük lejárta után nem kötnek velük újabb egyezséget. Ráadásul a megüresedett helyekre sem vesznek föl új dolgozókat, így a Ford újabb lépést tett a fizetési költségek tízszázalékos csökkentését kihirdető terv teljesítése felé.
A mostani amerikai lépést annak fényében tehette meg a Ford, hogy siekrült megegyeznie az amerikai autóipari dolgozók szakeszervezetével arról, hogy az elkövetkező négy év során bezárnak négy gyárat, és megválnak mintegy 4600 dolgozótól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.