Új jelölt a Fiat Autó igazgatói posztjára

2003.10.03. 11:27

Herbert Demel, a Magna Steyr vezérigazgatója válthatja fel Giancarlo Boschettit, a Fiat Auto jelenlegi vezérigazgatóját, aki 2004 novemberében nyugdíjba vonul. Korábban Martin Leach neve került szóba a poszt kapcsán, aki augusztus 12-éig látta el a Ford Europe elnöki teendőit, de a Fiat és Leach erőfeszítései ellenére a Ford nem engedte el a feleslegessé vált vezetőt, akinek még két éve van hátra az amerikai óriással kötött szerződéséből. Ezek után a Fiat csoport vezérigazgatója , Giuseppe Morchio új jelölt után nézett. Demel, aki 1990 és 1997 között az Audi vezetésében játszott fontos szerepet, majd 2002-ig a VW brazil részlegét vezette, komoly autóipari és vezetési tapasztalatai miatt eleve kézenfekvő választásnak tűnik, arról nem is beszélve, hogy a szakember az Audinál már részt vett egy márkaarculat-átalakításban, amire mostanság a Fiatnak is nagy szüksége van. Sajnos a részleteket egyelőre nem ismerjük, így azt sem tudni pontosan, hogy Demel mikor kezdheti meg tevékenységét a Fiatnál, de az biztos, hogy az osztrák származású vezető nagyon nehéz feladat elé néz: gyakorlatilag neki kell levezényelnie a Morchio által kidolgozott szanálási tervet, amely egyebek közt a Fiat Auto költségeinek alapos lefaragását és egy új, a cég reményei szerint a jelenleginél jóval sikeresebb modellpaletta bevezetését is magában foglalja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.