Újabb veszteséges negyedév a Fordnál

2003.10.16. 16:39

A vártnál sokkal kisebb veszteséggel zárta 2003 harmadik negyedévét az amerikai óriáscég. A teljes veszteség július és szeptember között 25 millió dollár volt, ami a tavaly ugyanebben az időszakban keletkezett 326 milliós deficithez képest igen jó eredménynek számít. A GM-hez hasonlóan a Fordnak sem éri meg mostanság autót gyártani: az ágazat 609 milliós veszteséggel működött a harmadik negyedévben, bár ebből 452 millió dollárt a még mindig gyengélkedő európai részleg termelt ki. Nyereséget elsősorban a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó részleg és a Hertz autókölcsönző hozott. A Ford vezetésé a következő negyedévre sem jósol sokkal jobb eredményt, ekkor ugyanis mintegy 600 millió dollárt kell kiadniuk a Ford Europe átszervezésére, míg ugyanez a tétel a harmadik negyedévben csupán 56 millióra rúgott.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.