Bentley: vége a Le Mans-i kalandnak

2003.10.17. 11:07

A Bentley versenyautóit az idén láthattuk utoljára a híres 24 órás verseny startjánál, 2004-ben már nem indulnak. Azt már a cég versenyprogramjának kezdetén bejelentették, hogy hároméves Le Mans-i jelenlétet terveznek, és 2003-ban, a program utolsó évében szeretnék megnyerni a versenyt. A célokat elérték, az idén kettős győzelmet aratott a Bentley csapata , és úgy tűnik, ezzel a tervek szerint le is zárul a program. A VW-csoporthoz tartozó márka igazgatója, Franz-Josef Paefgen szerint ez a lépés nem jelenti azt, hogy cége végérvényesen hátat fordít a versenysportnak, de néhány évig minden erőforrásukat a márka megújításának következő fázisára, a cég modellpalettájának teljes megújítására szeretnék koncentrálni. A kérdés már csak az, hogy ha az Audi és a Bentley is kihátrál a Le Mans-i mezőnyből, akkor - gyári csapatok híján - nem fullad-e érdektelenségbe a patinás 24 órás verseny.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.