GM: japán tervek

2003.10.21. 19:04

A GM tovább mélyíti kapcsolatait japán partnereivel. A Tokyo Motor Show alkalmával találkoztak a GM, a Suzuki, az Isuzu illetve a Subaru vezetői, hogy kijelöljék az együttműködés további irányát. Rick Wagoner, a GM elnök-vezérigazgatója a találkozó kapcsán elmondta, hogy olyan hosszú távú tervezeteket indítanak útnak, amelyek mind a GM-nek, mind a három japán autógyártónak előnyére válnak majd. Eseti jelleggel eddig is volt együttműködés a cégek között, elég csak a Suzuki és az Opel közös kisautójára vagy a tegnap bemutatott Subaru Impreza alapú Saab 92X-re gondolni, de állítólag a jövőben szorosabb és rendszeresebb lesz a közös munka. Természetesen kiemelten foglalkoztak a Subaru és a Saab friss együttműködésével, így egyebek közt az is kiderült, hogy a Chevrolet-alapú, 9 7X néven emlegetett terepjáró csak átmeneti megoldás, hosszabb távon a két márka közösen fejleszti majd ki az Outback utódját és a Saab második generációs terepjáróját.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.