Új Nissan GTR világszerte

2003.10.22. 15:07

Carlos Goshn, a Nissan első embere közölte a jó hírt Tokióban: a következő, 2007-ben megjelenő sportos csúcsmodelljük minden piacra eljut majd. A Skyline GTR modelleket korábban csak Japánban forgalmazták, így a világ többi részére csak szürkeimport révén jutott a villámgyors és különlegesen tuningbarát kupékból. Az új modell felépítésében valószínűleg inkább hasonlít majd a két éve bemutatott GT-R tanulmányra mint közvetlen elődjére, amely 2002 augusztusa óta nem kapható. A pletykák szerint a GTR V8-as motort kap majd, és olyan típusok ellen száll majd harcba, mint a BMW M3-as vagy a Porsche 911 Turbo. Ez a lépés egyébként várható volt, hiszen az utóbbi időben több olyan modellt is bemutatott a cég világszerte, amelyről korábban azt állították, hogy csak egyes piacokon érné meg forgalmazni. Egyebek közt ez a helyzet a 350Z modellel is, amelyet eredetileg csak az Egyesült Államokban és Japánban terveztek csatasodba állítani, de végül Európában is bemutatkozott. A változások hátterében valószínűleg az időközben alaposan megváltozott pénzügyi körülmények állnak: az elmúlt két évben a japán gyártó veszteséget veszteségre halmozó csődtömegből a világ egyik legnyereségesebb autógyártójává vált, köszönhetően a Goshn nevéhez fűződő szigorú költségcsökkentésnek, és az új modellek pozitív fogadtatásának.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.