Egységes európai jogosítvány a láthatáron?

2003.10.27. 15:04

Az Európai Bizottság közös okirat bevezetését fontolgatja. A döntéshozók egyelőre chipkártyás megoldáson törik a fejüket, amely az elektronikusan tárolt adatok révén nagyrészben áthidalhatná a nyelvi akadályokat, és megnehezítené a hamisítók dolgát. Jelenleg az EU-ban - beleértve a jövőre csatlakozó közép-európai régió országait - több mint 80 különféle sofőrképzési rendszer van érvényben, amelyek mindegyikéhez különböző formátumú okirat tartozik más-más érvényességi idővel, nagyon megnehezítve mind a gyakran külföldre utazó EU-polgárok, mind a rendőrök munkáját. A közös jogosítvány bevezetése azonban nem egyszerű, és nem is rövid távú feladat: előbb legalább nagyrészt szinkronba kell hozni az egyes tagállamok közlekedési szabályrendszerét, és többé-kevésbé a képzést is egységesíteni kell, hogy a rendszer megfelelően működhessen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.