Elhunyt a Mitsubishi elnöke

2003.10.29. 11:54

Takashi Sonobe tegnap, tokiói idő szerint 8:25-kor távozott az élők sorából szívelégtelenség következtében. A Mitsubishi Motors igazgatótanácsának elnöke mindössze 62 éves volt. A közgazdasági végzettségű Sonobe 1964-ben csatlakozott a Mitsubishi konszern nehézipari részlegéhez, majd 1970-ben került át a Mitsubishi Motorshoz. 1993-ban a cég amerikai képviseletének alelnöke lett, majd 1997-től ugyanitt az elnöki teendőket látta el. 2000-től a Mitsubishi Motors elnöke és vezérigazgatója volt, majd 2002-től a cég igazgatótanácsának elnökeként folytatta pályafutását. "Takashi Sonobe halála sokként ért mindenkit a Mitsubishi Motorsnál. Személyében olyasvalakit vesztettünk el, aki nagyon sokat tett cégünk újbóli felvirágoztatásáért, és a különböző kulturális hátterű munkatársak zökkenőmentes együttműködéséért" - mondta a Mitsubishi Motors jelenlegi vezérigazgatója, Rolf Eckrodt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.