2,55 millió autót hív vissza a Nissan

2003.10.30. 12:21

A világméretű akció összesen 25 típust érint. Európában nagyjából 460 ezer darabot adtak el a hibás alkatrészt tartalmazó négy típusból. A visszahívás kontinensünkön az X-Trail, a Primera, az Almera és az Almera Tino modell benzinmotoros változatainak bizonyos sorozataira terjed ki, amelyeket 1998 és 2003 májusa között gyártottak. A visszahívás oka a motorokba épített fordulatszám-érzékelők lehetséges hibája, amely a motor váratlan leállását okozhatja. A Nissan a hírek szerint 138-148 millió dollárt kénytelen áldozni a hibás alkatrészek cseréjére. A legtöbb visszahívandó autót Japánban adták el, itt 1,02 millió járművet érint a hiba, míg az Egyesült Államokban kb. 700 ezer autó ingyenes javítására kerülhet sor. A Nissan magyarországi vezérképviseletének szóvivője szerint egyelőre még nem tudják pontosan, hogy itthon hány autót érinthet a visszahívás, így az akció hazai lebonyolításának részleteiről egy későbbi időpontban tudnak tájékoztatást adni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.