Honda: valóban a HSC váltja az NSX-et?

2003.11.04. 12:11

A Honda elnöke, Takeo Fukui beszélt a 13 éve szinte változatlan formában készülő NSX leváltására hivatott új sportkocsiról. "Mindenki az új modellre vár, ezért szeretnénk hamar bemutatni, de senki se számítson arra, hogy egy éven belül elkészülünk" - mondta a japán autógyártó első embere.

A téma természetesen a Tokióban néhány hete bemutatott HSC tanulmánnyal kapcsolatban került elő, amelyet mindenki az NSX utódjaként emleget. A Honda vezetője szerint a HSC csak egy a lehetséges utódjelöltek közül, de alapkoncepcióját tekintve már most is nagyon közel áll a végleges autóhoz. Így várhatóan inkább csak egy-egy részlet - a formaterv és néhány műszaki megoldás - változik majd, a középmotoros elrendezés, a V6-os motor és az NSX-hez képest tömörebb felépítés vélhetően marad.

Az mindenki előtt világos, hogy a cég vezetése nem halogathatja sokáig az NSX leváltását. A típust 1990 óta gyártják, és ma már csak a legelszántabb Honda-rajongók vásárolják: az 1991-ben eladott 4500 autóval szemben tavaly mindössze 364 darab kelt el az NSX-ből világszerte. Fukui úr nyilatkozatából, a gyenge eredményekből és korábbi pletykákból arra lehet következtetni, hogy hozzávetőleg két év múlva - ha a Hondának van egy kis ritmusérzéke, akkor az NSX 15. születésnapja körül - érkezhet az utód, és egy ideig újra méltó ellenfele lehet a drága olasz és brit sportkocsiknak.