Ford GT: csak a kiválasztottaknak

2003.11.24. 13:09

Nagyjából hússzor annyian érdeklődnek a Ford klasszikusának újraélesztett változata iránt, mint amennyit a gyár Európában tervez értékesíteni. A hatalmas keresletet látva a Ford gyorsan meg is emelte az európai kontingenst: további 21 autóval bővítették az így 101 darabosra duzzadt flottát.
Az európai árakat egyelőre nem jelentették be, de az biztos, hogy az itteni homologizációs és szállítási költségek miatt magasabb lesz, mint az amerikai 150 000 dollár alattira belőtt ár. A szállítások 2004 negyedik negyedévére várhatóak.
Az európai érdeklődők egy külön erre a célra felállított weboldalon jelezhették igényüket, ahol eddig 1900 regisztráció történt, és további kétszázötvenen keresték meg a Fordot más csatornákon, hogy érdekeltek lennének az új GT-ben. A regisztráció határideje múlt péntek volt, de a tömeges jelentkezés miatt a cég kitolta a határidőt december 7-ig.
A jelentkezők ezután kerülnek a második körbe, ahol egy kérdőívet kell kitölteniük, majd az erre válaszolók közül választják ki azokat a szerencséseket, akiket Lewis Booth, a Ford európai igazgatója és közvetlen munkatársai megfelelőnek ítélnek a sportkocsi birtoklásához.
Mégis igaz lenne, hogy a pénz nem minden?