Újabb EuroNCAP törésteszt-eredmények

2003.11.26. 12:59

Egyhangúan szerepeltek a legutóbbi tesztsorozat alanyai: az összes vizsgált jármű négy csillaggal zárta a törésteszteket, csak a Renault Scenic II kapott öt csillagot, de erről korábban már értesülhettünk a francia gyártó marketingosztálya révén. A Scenic II mellett még hét autó állta ki az EuroNCAP próbáit: az Audi A3, a Citroën C2, a Ford Focus C-Max, a Mazda2, a Mazda6, a Renault Kangoo és a Toyota Previa.

Szintén viszonylag egységes képet mutatott a mezőny a gyalogosgázolási tesztek eredményeit nézve: az összes autó borzalmasan szerepelt. Az A3, a Mazda6, a Kangoo és a Previa egy csillagot kapott a négyből, azaz ezen típusok motorháztetején a legkönnyebb gyors halált halni, de a többi modell két csillaggal szintén nem hajt kispárnát áldozatai feje alá.

Újdonság a gyermekbiztonsági értékelés, ilyesmit először a fenti nyolc típus esetében csinált az EuroNCAP. E tekintetben a C-Max bizonyult a legjobbnak az adható ötből négy csillaggal, a Kangoo pedig a legrosszabbnak két csillaggal. A többi modell három csillagot gyűjtött be.