MG-Rover: jön a CityMG?

2003.12.03. 16:42

Állítólag már készül a Tata Indica alapú CityRover sportos változata, amely természetesen MG márkanéven kerülhet forgalomba.

A CityRover alapváltozatának 84 lóerős motorja persze nem igazán alkalmas a sportolásra, de a hírek szerint két új motorváltozatot is kidolgoztak a brit mérnökök. A gyengébbik kb. 95 lóerős, ennél csak a motorelektronikán, a szelepvezérlésen, valamint a szívó- és kipufogórendszeren módosítanak. Az erősebbik ezen felül egy apró turbófeltöltőt is kapott, teljesítménye a kiszivárgott információk szerint elérheti a 115-120 lóerőt.

Ezen felül olyan hírek is érkeztek, hogy az MG márkajelzésű modellnek lesz háromajtós változata is, bár ennek az előállítása nem lesz egyszerű, mivel a Tata nem készít háromajtós variánst az Indicából, így igen valószínű, hogy ha a CityMG végül valóban bemutatkozik, az első példányok alaposan felspoilerezett és leültetett futóművű ötajtósok lesznek. Úgy tudjuk, egyelőre az MG-Rover vezetése még nem hagyta jóvá a miniatűr MG tervét, de ha bizalmat szavaznak az ötletnek, akkor állítólag akár már a jövő év végén bemutatkozhat az új típus.