Európába jöhet a VW CrossFox

2003.12.17. 14:40

Állítólag az apró szabadidő-autó lehet a következő Brazíliából származó VW modell Európában. A CrossFox, amelyet tanulmányautóként mutattak be a közelmúltban Brazíliában, az aprócska Foxon alapul. Az autó a Rover StreetWise, illetve a Fiat Panda SUV modelleknél alkalmazott recept alapján készült: az eredeti modellt nagyméretű kerekekkel, masszivitást sugalló műanyag idomokkal és megemelt futóművel próbálták izgalmasabbá tenni, bár mindezeknek valószínűleg nincs sok köze az autó terepjáró képességeihez. A VW brazil leányvállalatának illetékese egyelőre annyit mondott, hogy a CrossFox sorozatgyártásáról egyelőre nem született döntés, bár nem is vetették még el az ötletet.

Egy másik pletyka szerint nem a CrossFox jön majd Európába, hanem az alapmodell, a Fox, méghozzá a VW Lupo tágasabb és olcsóbb váltótípusaként. Eszerint a változat szerint az autó 2005-ben mutatkozna be Európában, hogy alaposan megnehezítse a vetélytársak kisautóinak, a Ford Ka, a Citroën C2-es és a Fiat Panda érvényesülését.

Mindkét fent említett pletyka azon a megfigyelésen alapul, hogy a VW újabban szívesen veszi igénybe dél-amerikai fejlesztőközpontjának munkáját: az utóbbi két év során egy 1,6 literes motor (a 102 lóerős öntöttvas blokkos változat) és a Polo négyajtós változata is Brazíliából került a kontinensünkre.