Gyártásba kerül a Pininfarina Enjoy?

2003.12.18. 14:45

A genfi bemutató óta számtalan híradás született a Pininfarina Lotus Elise alapokra épített tanulmányautójáról, de azt senki nem gondolta komolyan, hogy az Enjoy valaha gyártásba kerül. Ennek ellenére most úgy néz ki, hogy mégis készül egy erősen limitált, száz darab alatti példányszámú sorozat az autóból, legkorábban valamikor 2005 környékén.
Az autót az Elise 135R K-sorozatú motorja hajtja, méretei kicsivel meghaladják a Lotus roadsteréit, mivel a tengelytáv 7,5, a nyomtáv elöl-hátul kb. 6 centivel nagyobb, mint a kiindulási modellen. Az extra hosszból kifolyólag az Enjoy fartájon igencsak virgoncnak bizonyult, így némileg módosítottak a felfüggesztésen és a kerekek eredeti dőlésszögén. A szintén megnövelt 17-es és 18-as felnik nemcsak az autó külső megjelenésének, de a tapadásának is jót tettek.
Az Enjoy legnagyobb különlegessége, hogy a karosszériaelemek eltávolíthatók, így a pályára történő roadsterezés után könnyen és gyorsan ülhetünk át a nyitott karosszériás versenyautóba - feltéve, hogy tényleg elkészül az a pár darab belőle...