Első kép a Hyundai HCD8 sportautóról

2004.01.08. 12:29

Detroitban végre bemutatták a Hyundai új sportautó-tanulmányát. Az autó egy igen lendületes vonalú sportkocsi, melyen több részlet is más gyártóktól már ismert elemre és formai megoldásra emlékeztet, de ennek ellenére igen karakteres, egyedi jelenség. A HCD8-ról Joel Piaskowski, a kaliforniai tervező-fejlesztő központ vezető dizájnere a következőket nyilatkozta:
"A HCD8, azon felül, hogy egy igazán dögös külsejű sportkocsi, hű marad a Hyundai alapvető értékeihez. Mindennapi használatra is kiválóan alkalmas, teljes mértékben kielégíti egy mai vásárló igényeit, és ráadásul mindezt jó ár/érték aránnyal. A Hyundai azzal nyert piacot magának, hogy minőségi termékeit kedvező áron kínálta. Most úgy próbáljuk feljebb tornászni termékeink minőségét, hogy megmaradjon a kedvező árfekvés."
A kompresszorral megspékelt 2,7 literes V6-os motorhoz hatsebességes kéziváltót illesztettek. Az autó légrugós felfüggesztéssel készül, nagysebességű haladáshoz egészen mélyre süllyeszthető a karosszéria, míg a fekvőrendőrök és nagyobb gödrök átlépéséhez akár 10 centit is lehet emelni az autó hasmagasságán.
A HCD8 lámpái a kor kihívásainak megfelelően LED-es technológiára épülnek. Ezek energiatakarékosabbak és nagyobb fényerejűek, mint hagyományos társaik, ráadásul a várakozások szerint élettartamuk megegyezik az autó élettartamával.
Valószínűleg a következő Coupén több elem is feltűnik majd a HCD8-ról, de arra kevés az esély, hogy egy teljes egészében ilyen formájú autóval rukkolna elő a Hyundai a közeljövőben