A VW nem tárgyal a Scania részvényekről

2000.09.28. 20:08

Korábban felröppent a hír, hogy a Volkswagen csoport tárgyalásokat folytat a Volvoval a Scaniában meglévő részesedése megvásárlásáról. A Volvo annak idején sikertelenül pályázott a Scania felvásárlására, ekkor szerzett svéd riválisában 30,7 %-os részesedést, melyet a Renault V.I. megszerzése miatt el kellene adnia, főképp a hatályos monopóliumellenes törvények miatt. A jelenlegi többségi tulajdonos, a Volkswagen csoport pillanatnyilag 34%-ot birtokol a Scaniából, ám szóvivőjük szerint nem sietnek részesedésük növelésével, és eddig semmiféle tárgyalást nem folytattak a Volvoval az ügyben. Nagy kérdés, hogy ezek után a Volvo hogyan szabadul meg a felesleges részvényektől.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.