Mojave: a Kia pick-up álma

2004.02.06. 18:19

A Kia egy kisteherautót mutatott be Chicagóban, amelyről azonban még a gyáriak sem tudják, hogy valójában tanulmányautó-e, vagy egy későbbi sorozatgyártmány prototípusa. A Mojave nevű kreáció a kategóriában igen szokatlan, gömbölyded vonalaival hívja fel magára a figyelmet, műszaki részletei pedig a sikeres Sorento terepjáróból származnak. A Kia amerikai részlegének illetékese szerint az autót akár már most gyártani lehetne, az egyetlen akadály állítólag a helyhiány: sem a Kiának, sem anyacégének, a Hyundainak nincs elegendő kapacitása a típus gyártására, sőt, a rövidtávú tervekben sem kapott helyet a típus. Pedig az egyértelmű, hogy a Kiának nagyon hiányzik egy kisteherautó az amerikai kínálatából. A típus sorsa így egyelőre bizonytalan, és szakértők szerint csak az segíthetné sorozatgyártásba kerülését, ha a Chicago Auto Show közönsége egyöntetűen pozitívan reagálna a típusra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.