Nissan Altima SE-R

2004.04.01. 19:26

A jövő héten New Yorkban mutatkozik be a Nissan új sportos limuzinja. A Nissan Altima, amely Európában a nagykocsik kategóriájába tartozna, az Egyesült Államokban viszonylag átlagos méretű családi autónak számít, elsősorban a Toyta Camry és a Honda Accord helyi ellenfele. Ennek sportváltozata az SE-R, amely az eredetileg 250 lóerős 3,5 literes V6-os motor egy erősebb kivitelét kapja meg. Az erőteljes motor odaát szokatlan módon egy hatsebességes manuális váltóhoz kapcsolódik, de a feszesebbre hangolt futómű és a sportosabb hangulatú formák is fokozott dinamikát sugallnak. Az SE-R emellett 18 hüvelykes könnyűfém felniket, fekete bőr belsőt és új, a 350Z sportkocsit idéző műszerfalat kap. Ahogy az Altima többi változata, várhatóan az SE-R sem lesz kapható Európában, így legfeljebb néhány szürkeimportban behozott példány révén ismerhetjük meg a típust közelebbről.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.