Újabb Mitsubishi Evo VIII változatok

2004.04.14. 13:04

Egyes piacokon egész sorozatot kínálnak a Lancer alapú sportlimuzinból. Angliában például megújul a teljes kínálat, sőt, így újabb belépőmodell is megjelenik. A legolcsóbb, Evo VIII 260 névre hallgató típusváltozat - amellett, hogy a motorteljesítménye 265 lóerő, ötsebességes váltót és kisebb hátsó légterelőt kap, ugyanakkor bőségesebb alapfelszereléssel látják el, például alapáron jár hozzá a gyári hifi-rendszer. A következő lépcsőfokot az FQ300 nevű modell jelenti 305 lóerős motorral, majd az FQ320 (326 lóerő) és az FQ340 (342 lóerő) következik a sorban, viszont nem kínálják tovább az eddigi, 276 lóerős alapváltozatot és a 335 lovas FQ330-ast. Az egyes változatok - ahogy azt a teljesítmény-adatok láttán sejthetjük is - elsősorban menetteljesítményeikben különböznek egymástól: míg az Evo 260-as 6,1 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h sebességre, addig az FQ340-es ugyanezt a mutatványt 4,4 másodperc alatt képes végrehajtani. Sajnos nem várható, hogy Nagy-Britannián és Japánon kívül is bemutatják az Evo VIII összes változatát, mivel csak ezeken a piacokon tapasztalható megfelelő kereslet a típusok iránt. A legtöbb európai piacon egyetlen változatot kínálnak az Evo VIII-asból, amely főbb paramétereiben - ötsebességes váltó, 265 lovas motor - az angol alapváltozattal egyezik meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.