Nem lesz Volvo C50-es

2004.04.19. 13:32

A svéd gyártó megelégelte a pletykákat, és igen szokatlan módon kijavította az újságírók egyik tévedését. Az eddigi pletykákban ugyanis az szerepelt, hogy a Volvo újabb kétajtós típusát, a jelenlegi C70-es utódját C50-esnek hívják majd. "Az újabb típust is C70-esnek neveztük el, akárcsak 1998-ban bemutatott elődjét" - fogalmaznak a Volvo marketingesei. A tévedés abból adódott, hogy az S40 bemutatójakor a Volvo egyik munkatársa elárulta: a C70-es utódja a jelenlegi legkisebb Volvo padlólemezére épül. A svédek valószínűleg attól tartottak, hogy az alacsonyabb típusszám és a Ford-rokonság (az új Focus is ugyanezt a padlólemezt használja majd) árthat az újabb kupé presztízsének, ezért siettek leszögezni, hogy a típus neve a régi marad. A máig népszerű C70-es szintén C70 nevű utódja 2005 első felére várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.