Újabb Subaru alapú Saab várható

2004.04.20. 16:15

Csak néhány újságíró láthatta az egyelőre titkosan kezelt vázlatokat a következő Saab terepjáróról, amely a 9 2X típushoz hasonlóan egy Subaru modellen alapul majd. A 9 4X annyiban különbözik a 9 2X -től és a 9 7X-től, hogy itt a Saab tervezői már nem csak az autó elejét vehetik kezelésbe: mivel az alapul szolgáló Subaru modell is fejlesztés alatt áll, a Saabnak módjában állt az autó törzsének kialakítását is egyedivé tenni. A A 9 4X a leírások alapján nagyjából akkora lesz mint a 9 7X, de annál alacsonyabb építésű, és a gyáriak nyilatkozatai szerint a menettulajdonságai is jóval személyautószerűbbek lesznek. Az újabb négykerék-hajtású Saab még mindig az amerikai piac igényei szerint készül, de elképzelhető, hogy ez már Európában is kapható lesz. A típus bemutatójára állítólag már jövő januárban, a Detroit Motor Show keretei közt sor kerülhet, gyártása pedig 2005 végén indulhat meg a Subaru észak-amerikai gyárában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.