Új magyar Suzuki még az idén

2004.04.22. 14:25

A Magyar Suzuki Rt. megkezdte kapacitásának bővítését egy új modell gyártásának megkezdése érdekében. A 60 milliárd forintos beruházás eredményeképp az esztergomi üzem kapacitása évi 90 ezerről évi 150 ezerre emelkedik, és 400 új munkahely jön létre. A bővítés elsődleges célja, hogy megteremtsék a feltételeket a Suzuki következő, egyelőre csak New Concept Car-ként emlegetett kisautónak gyártásához. Az új típus nagy valószínűséggel a Concept S tanulmányautó szériaváltozata lesz: az újdonság, amely méreteiben és felépítésében a Toyota Yarisra és a Nissan Micrára emlékeztet majd leginkább, gyakorlatilag a Suzuki Swift valódi utódjának tekinthető. A típus bemutatójára várhatóan az ősszel kerül sor, és a gyártás már az idén megkezdődik Esztergomban párhuzamosan a WagonR+ és az Ignis típusokkal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.