Jön az új Honda egyterű?

2004.04.26. 12:40

Állítólag még az idén bemutatkozik a Honda új kompakt buszlimuzinja, amely az európai piacon meglehetősen gyengén szereplő Streamet váltja fel. Az autót ismereteink szerint a Honda angliai gyárában, Swindonban készítik. A típus érdekessége, hogy a Fiat Multiplához hasonlóan két, egyenként három személyes üléspadot tartalmaz majd, így jóval rövidebb lehet, mint hétszemélyes elődje. Ismereteink szerint az autó már a Civic következő, előreláthatólag 2006-ban megjelenő változatának padlólemezére épül, hajtásáról viszont még a jelenlegi Honda modellekből ismert motorok gondoskodnak. A motorpaletta a bemutató idején állítólag négy motorváltozatból áll majd: egy 110 lóerős 1,6 literes és egy 155 lóerős kétliteres benzinmotorból, a Civicben használt 1,7 literes 100 lóerős Isuzu dízelmotorból és egy új fejlesztésű kétliteres turbódízel egységből, amely a becslések szerint legalább 130 lóerőt teljesít. A típus bemutatóját a legújabb pletykák szerint ősszel a Párizsi Autokiállításon tartják, és a forgalmazás is megkezdődhet még az idén.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.