Új rekordot állított fel a Caterham sportkocsi

2004.04.27. 10:43

A pillekönnyű sportgép a 100 mérföldre gyorsulás és megállás új bajnoka. A brit Autocar által végzett teszten összesen 47 autó vett részt, köztük az Aston Martin DB9 , a Ferrari Enzo , a Porsche Carrera GT és a Mercedes SLR McLaren. A feladat egyszerű volt: az autókat fel kellett gyorsítani 100 mérföldes óránkénti sebességre (160 km/h) majd állóra fékezni, mindezt a lehető legrövidebb idő alatt. A mutatványra leggyorsabban a Caterham Seven R500 Evolution típus volt képes. A ultrakönnyű sportkocsi 10,73 másodperc alatt teljesítette a feladatot. A második a Caterham árának több mint tízszeresébe kerülő Ferrari Enzo lett 10,98 másodperces eredménnyel, ám az olasz típus kiválóságát mutatja, hogy a Caterhamhez hasonlóan szintén megdöntötte a korábbi csúcstartó, az amerikai Mosler MT900S 11,44 másodperces rekordját.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.