Kisebb módosítások a Nissan Primerán

2004.05.13. 12:40

A japánok középső modellje látszatra alig változik, de az ígéretek szerint az új változat kezesebb és kényelmesebb lesz. A módosítások két területre, a futóműre és a belső térre korlátozódnak, az autó karosszériáját és motorválasztékát egyáltalán nem érintik.

A Nissan ígéretei szerint az új futóműhangolás sokkal kellemesebbé teszi a Primera vezetését. A rugózás lágyabb lett, viszont merevebb kanyarstabilizátor beépítésével csökkentették a dőlést kanyarban, így rossz útfelületen kényelmesebb lett az autó, miközben javult a stabilitása nagy sebességnél és váltakozó irányú kanyarokban. Mindemellett a kormányáttételt is csökkentették, így az autó irányítása közvetlenebbé vált.

A belső tér változtatásai már messze nem ilyen mélyrehatóak: a tolatókamera színes kijelzője, a műszerfal anyagainak és színeinek megváltoztatása, az új könyöklő vagy a hatlemezes CD-tárral kombinált hifi csupa olyan apróság, amely kellemesebbé teheti a Primera-tulajdonosok életét.

A Primera átdolgozott változatát a hónap végén mutatják be Angliában, és a hírek szerint már a nyár folyamán felválthatja a kereskedésekben a jelenlegi modellváltozatot.