Bemutatkozik az Opel Astra kombi

2004.05.19. 13:40

Madridban tartják a kompakt kombi bemutatóját. Az Astra Caravan újabb generációja az Opel sajtóközleménye szerint még tágasabb mint elődje, és a hosszabb, 2,7 méteres tengelytáv miatt az utastérben több helyet kínál mint az új Astra ötajtós változata.

Az elődmodellhez képest a csomagtér mérete 50 literrel nőtt alaphelyzetben - a végeredmény 530 liter - lehajtott hátsó ülésekkel pedig a korábbi 1,5 helyett 1,57 köbméternyi térrel gazdálkodhatunk. Hosszában is megnőtt a kombi belseje, akár 1135 mm hosszú tárgyakat is szállíthatunk benne, az első és a hátsó üléstámlák lehajtásával pedig akár 2,75 méteres darabok is elhelyezhetők anélkül, hogy kilógnának az autóból. Az Astra Caravan ülései - bár a támlák 60:40 arányban dönthetők - alaphelyzetben nem tudnak sokkal többet mint az elődéi, de az extraként megrendelhető 40:20:40 arányban három részben dönthető támlával és a hosszirányban elcsúsztatható hátsó üléssel igazán jól variálható az új modell. A hátsó lábtér eleve nőtt 26 mm-t az elődmodellhez képest, de a hátsó üléssor mozgatásával további 40 mm nyerhető.

A csomagtér is tartogat néhány érdekes részletet: amellett, hogy ide is helyeztek egy 12 voltos csatlakozót, az Opel mérnökök a FlexOrganizer fantázianevű rendszerrel - ez egy alumínium sínrendszer a csomagtér falán amelyre különböző elválasztó és rögzítő elemek függeszthetők fel - igyekeztek egyszerűbbé tenni az egyes csomagok rendszerezését és stabil szállítását.

A Caravan műszaki megoldásait tekintve azonos a rövidebb Astrákkal, ugyanaz a motorválaszték - még a 200 lóerős turbómotorral is meg lehet rendelni - és megrendelhető hozzá az csapotthátúban megismert összes biztonsági és kényelmi extra. Az Astra Caravan a holnapi nap folyamán mutatkozik be a nagyközönségnek Madridban, megrendelni júniustól lehet majd, a tényleges forgalmazás pedig októberben kezdődik.