GT-koncepció a Renault-tól

2004.06.04. 15:42

Fluence néven mutatott be új négyüléses koncepció sportautót a Renault. Az autó tanulmányhoz méltóan szokatlan vonalakat és érdekes formákat vonultat fel, és valószínűleg sohasem kerül sorozatgyártásba.
Az autó 4,6 m hosszú, 1,89 m széles és 1,39 m magas. A túlnyúlások rövidek, a 2,75 m hosszú tengelytáv négy kényelmes ülőhely kialakítását tette lehetővé. A Fluence kasztnijának tömege 1500 kg, amit az Euro-4-es szabványt teljesítő - feltételezhetően a Nissan 350Z-ből származó - 3,5 literes V6-os motor 6,5 másodperc alatt képes 100 km/h-s sebességre gyorsítani, 280 LE-s maximális teljesítményének köszönhetően.
A 22-es méretű kerekek közül az elsőket hajtja a hatsebességes automatán keresztül a motor, de mivel az autót úgyse fogjuk vezetni, emiatt nem nyavalygunk. Az autónak a külső dizájnon kívül is vannak érdekes pontjai: a felfelé, előre csúszva nyíló csomagtérajtó, valamint a Recaro-ülések, melyeknek hát- és oldalpárnái levegővel fújódnak föl a bennük helyet foglalók legnagyobb kényelmére, ráadásul az ajtóba épített könyöktámaszokat is a legmegfelelőbb helyre lehet állítani.