Kitilthatják a SUV-okat Párizsból

2004.06.16. 11:35

Megeshet, hogy helytakarékossági és környezetvédelmi okokból kitiltják a szabadidő-terepjárókat a francia fővárosból, legalábbis erre utalt a párizsi önkormányzat egyik magas beosztású hivatalnokának megjegyzése, melyben az autók környezetszennyező karikatúrájának nevezte a valóban nem túl takarékos kategória képviselőit.
Denis Baupin, a város alpolgármestere bejelentette, hogy hamarosan egy átfogó programot indítanak Párizs közlekedésének optimalizálására, és ennek a programnak egyik eleme lehet egy SUV-ellenes intézkedés, mely oda vezethet, hogy ezeket az autókat másfél éven belül kitiltják a város útjairól. Baupin egy európai rádióban beszélt arról, miért nem kellenek SUV-ok Párizsba:
"Nem jó nekünk, ha túlzottan elterjednek ezek a járművek a városban. Veszélyesek a közlekedés többi résztvevőjére nézve, és túl sok helyet foglalnak."
Innen a Totalcar szerkesztőségéből ugyan nincs sok rálátásunk se Párizs közlekedésére, se a városatyák politikai törekvéseire, de elképzelhetőnek tartjuk, hogy a bejelentést pusztán kampányfogásnak szánták. Nálunk biztosan nem lenne könnyű betartatni egy ilyen intézkedést.