A Volkswagen Kínában terjeszkedik

2000.10.20. 12:06

A tervek szerint jövőre a FAW (First Automotive Works), a Volkswagen kínai partnere Changchun városában a régi Jetta mellé felveszi programjába a Borát is. A gyárban ebben az évben 110 ezer gépkocsi készül, ebből 95 ezer darab a Jetta. Két év múlva a 64 lóerős 1.9 literes SDi motorral is szerelik a Jettát, és várhatóan a Bora is megkapja ezt a motort, ami azért érdekes, mert Kínában általában benzinmotoros autók futnak. Egyébként a FAW tavaly óta gyártja az új Audi A6 kilenc centivel nyújtott változatát, korábban itt az Audi V8 hosszú verzióját készítették. A gyár kapacitását 300 ezer darabra akarják növelni, és a Lupónál kisebb és olcsóbb Volkswagen gyártását is ide telepítik. 2002-től Shanghai-ban a Polo következő generációját is összeszerelik.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.