Új Ford Focus hathengeres motorral?

2004.07.07. 16:29

Egy brit lap szerint az új Focus ST motorházában V6-os motor dolgozik majd. A pletykák szerint a Mondeóból már ismert 2,5 literes egység egy alaposan megpiszkált változatáról lenne szó, amely legalább 220 lóerős lesz, azaz erősebb, mint az első széria csúcsmodelljében, a rövid életű RS-ben használt kétliteres turbómotor.

Ez a lépés több szempontból is indokolt lehet. Egyrészt a jelenleg is kapható ST kétliteres 170 lovas motorjának egy még erősebb változatát várhatóan a Fiesta RS kapja meg, másrészt így valóban felvehetik a versenyt az Opel Astra és a Renault Mégane legerősebb változataival, valamint a szintén most készülő több mint 200 lóerős VW Golf GTI-vel, amely az új Focus ST forgalmazásának megkezdésekor már szintén piacon lehet.

Korábban úgy tudtuk, hogy a Focus legerősebb változataiba esetleg a Volvo öthengeres motorjainak egyike kerülhet, de úgy tűnik, csalódnunk kell: a Volvo hiába része a Ford konszernnek, presztízse védelmében kínosan ügyel rá, hogy csak a legszükségesebb mértékben közösködjön a tömegigényeket kielégítő Ford márkával.

A Focus ST a hírek szerint csak három- és ötajtós változatban lesz elérhető, bemutatkozására az alapváltozatokkal egy időben lehet számítani, forgalmazása pedig már 2005 első napjaiban megkezdődhet.