Új Opel Omega 2007-re?

2004.07.19. 12:59

A legújabb hírek szerint még legalább három év kell a bemutatóig. A korábbi pletykák még arról szóltak, hogy a 2003-ban leköszönt Opel nagykocsi utódja 2005 őszén bemutatkozhat, de a legfrissebb hírek szerint az Insignia tanulmányon alapuló új luxusmodell bemutatását nem szeretnék elkapkodni.

Az Opelnél a jelek szerint tanultak az előző modell dicstelen végnapjaiból, ezért az Omega-utód már nem egy olcsó óriás lesz - ebben a feladatkörben képtelen volna versenyre kelni a nagyméretű buszlimuzinokkal - hanem egy újabb próbálkozás arra, hogy a márka betörjön a prémium-kategóriába. Az 5-ös BMW és az Audi A6 ellenfelének szánt óriásban a hírek szerint valóban kiváló minőségű belső teret próbál kialakítani a GM Europe mérnökgárdája, végképp szakítva a Vectra sorozatra még mindig jellemző, néhol igencsak elnagyolt megoldásokkal.

Az autó a Holden által fejlesztett VE jelű padlólemezre épül, amely hátsókerék-hajtású és a GM nagy V8-as motorjait is képes befogadni. Ennek megfelelően a csúcsmodellbe a Corvette C6 hatliteres nyolchengeres motorja kerülhet. Az alacsonyabb árfekvésű változatokhoz 2,8 illetve 3,2 literes V6-osokat, vagy a Vectrából ismert kétliteres turbós négyhengerest kínálják majd. A dízelmotorok közül a legkisebb a Fiat-féle, 1,9 literes négyhengerese lehet két turbófeltöltővel és legalább 170 lóerős teljesítménnyel, de állítólag a 2,4 literes öthengeres Fiat turbódízel és az Isuzu-féle háromliteres V6-os modernizált változata is utat találhat az Omega-utód motorházába.