Eredmények a II. Monroe Lengéscsillapító-szerelő versenyről

2004.08.02. 12:34

Július 31-én, szombaton a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában került megrendezésre a II. Monroe Nemzetközi Lengéscsillapító-szerelő Verseny hazai döntője. A versenyre nyolc regionális selejtező győztesei, továbbá az öt legjobb időeredményt elért csapat kapott meghívást.

Ezen a hétvégén - a tavalyi legjobb eredményt (8:53) több mint egy perccel megdöntve - megjavították az Opel Astra első lengéscsillapító cseréjének magyarországi szintidejét. Bár ez sem volt könnyű feladat az igen jól felkészült csapatoknak, de a milánói európai döntőn még ennél is komolyabb megmérettetés vár majd rájuk. Olaszországban ugyanis 1995-97-es évjáratú Fiat Punto 55-ösökön folyik majd a verseny, amelyeken - nem úgy, mint a hazai Astrákon - semmilyen előkészítési műveletet sem végeznek el, így a valóságnak sokkal inkább megfelelő, teljes szerelési feladattal kell megbirkózniuk a villámkezű mestereknek. Ráadásul az olasz zsűri próbaúton is ellenőrzi a csapatok munkájának minőségét, mivel egy átlagos autótulajdonos valószínűleg inkább autója biztonságát és megbízhatóságát tartja szem előtt, mint a szerelők termelékenységi mutatóinak egekbe szökését.

Miközben a versenyzők a két pár lengéscsillapítót cserélték oda-vissza, a szurkolók autós ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat. Egy kormányszervó nélküli Suzuki Swifttel villámgyors ipszilonfordulókat végezni, műgyantán szlalomozni, valamint tükör nélkül beállókba tolatni nem kis feladat egy ilyen meleg nyári napon. Mindezek ellenére a Totalcar munkatársa végzett az első helyen, ezért szerénységünket bizonyítandó inkább a lengéscsillapító-szerelő verseny eredményeit ajánljuk figyelmükbe:

1. Németh István - Mártha Szilárd 7:22
2. Horváth Antal - Andróczi Tibor 8:02
3. Horváth Attila - Hinger Zoltán 9:02
4. Müller Roland - Balogh László 9:26
5. Kocsi László - Gyimesi Róbert 9:29
6. Nagy Norbert - Mátyás Péter 9:42
7. Élő Pál - Rácz Attila 9:57
8. Pátkai Miklós - Tokai Zoltán 11:08
9. Varga Gábor - Szilvási Zoltán 11:19
10. Nagy Tamás - Vincze Csaba 13:02
11. Bajtai László - Kapuvári Tamás 13:38