Hírek és kémfotók az első Saabaruról

2004.08.04. 13:10

A svéd-japán együttműködés első gyümölcse a képeken álcázva látható négyekerék-hajtású kombi, és már azt is lehet tudni, hogy a Subaru-változat neve Tribeca lesz. Még az év első felében jegyezték be márkanévként New York eme külső kerületét, további földrajzi nevekkel egyetemben, melyeket jó, ha elkezdünk gyakorolni, mert elég fura hangzásúak: Montauk, Continuum és Halifax neveken futnak majd a jövő Subarui.

A Tribeca lesz az első közülük, melyen feltűnik a B9SC és WX-01 koncepciókon már bemutatott, új kialakítású hűtőrács. Leghátul két gubbasztóval kiegészítve hétüléses lesz az autó, természetesen az összes hátsó ülés összehajtható, így nem gond a sík padló és a nagy csomagtér kialakítása. A thecarconnection.com információi szerint a Tribecát már bemutatták néhány tesztcsoportnak, és pozitív visszajelzéseket kaptak.

Az autót jövő nyáron kezdik gyártani az indianai Lafayette-ben, egyidőben a nemrég szintén bejegyzett, ezért valószínűleg véglegesnek tekinthető 9-6X néven piacra kerülő Saab-verzióval. Műszakilag azonos autókról van szó, de eltérő dizájn-elemekkel és belső kialakítással. A Tribeca orrába a Subaru háromliteres boxere kerül, de Európának minden bizonnyal készítenek egy dízelt is, valamilyen GM-től származó motorral.

A Saab és a Subaru évente összesen 40 000 példányt szeretne gyártani a két új modellből. A Subaru Tribeca megjelenésekor felváltja a jelenleg futó Legacy Outbacket.