Autónevek a jövőből

2004.08.04. 14:44

Napvilágot látott egy lista, melyen összegyűjtötték, hogy a különböző autógyárak milyen kódneveket jegyeztettek be maguknak a közelmúltban, és ez jó okot ad egy kis találgatásra, milyen modellekkel szembesülhetünk a következő pár év folyamán.
A kockaforma, de kőkemény terepjáró hírében álló Mercedes-Benz G-osztályának utódja például az MLG nevet kapja, ahogy arról a bejegyzett MLG, MLG-Klasse, MLG-Class és Classe MLG elnevezések tanúskodnak. Az M és L betűk arra utalhatnak, hogy az új modell kevésbé lesz keményvonalas, jobban közelít majd az inkább kényelméért, mint terepjáró-képességeiért kedvelt ML-osztályra. Az enyhülést az is jelzi, hogy az MLG ugyanarra a padlólemezre épül, mint a soron következő ML, és az idővel bemutatásra kerülő terepjáró-buszlimuzin keverék R-osztály.
A Subaru és a Saab új bejegyzéseiről már beszámoltunk, de arról egyelőre vad találgatások folynak, mit takarhat a Smart által regisztrált ForTours? Talán egy aprócska buszlimuzint, esetleg egy puttonyos verziót? Nem tudni, amint arról sincs elképzelés, milyen modell lesz a Porsche Pananmera vagy a Cayman, bár az is előfordulhat, hogy ezek csak egy-egy limitált széria kedvéért bejegyzett elnevezések.
A Hyundaitól várható egy Telluride, ez jó eséllyel egy terepjárót takar, és nemsokára jön az Azera, a Dimension és az Entourage. A Mitshubishi Monsoon bármi lehet, a Raider már inkább egy terepjárót sejtet. Az Audi, minden valószínűség szerint a Quattro egységes jelölése miatt bejegyeztette az AQ1, AQ2 elnevezéseket egyesével haladva egészen AQ10-ig.
A Volkswagennél nagy terveket dédelgethetnek, mert az év elején bemutatott Concept C nyomán levédették maguknak a Concept A, B, F, G, H, I, K, L, M, N, O, P, S, U, V, W és Z típusjelzéseket.