Alumíniumból készül a következő Audi TT

2004.08.10. 13:42

2007 táján várható az Audi TT következő generációja, arról már korábban beszámoltunk, hogy gyártása továbbra is Győrben marad. Az Autoweek információi szerint Manfred Sindel, az Audi minőségbiztosítási szakembere a menedzsment múlt heti összejövetelén bejelentette:
"Nem az emelkedő acélárak miatt döntöttünk az alumínium mellett. Célunk a teherviselő elemek tömegének a csökkentése, és az alumínium használata egy kisebb autónál, mint az A2-es vagy a TT, akár 42%-kal könnyebb szerkezetet eredményezhet. Ezen kívül merevsége miatt alkalmazzuk, a merevebb kasztni jobb vezetési élményt jelent. Számít, hogy mennyit költünk alapanyagra, de nem magasabb ára miatt építjük alumíniumból autóinkat. Talán valamilyen hatással lesz a jövőre."

A lap megkérdezte Jody Hallt, a General Motors anyagbeszerzési menedzserét, vajon a GM fontolóra vette-e már az alumínium alkalmazásának lehetőségét. Hall elmondta, hogy az acélárak múlt évi drasztikus emelkedése ellenére az alumínium továbbra is drágább, mint az acél. Eme helyzet megváltozására nem is számítanak, bár megjegyezte, hogy amennyiben az alumínium ára leesne, akkor a GM is szívesen alkalmazná nagyobb mértékben.