Megújult a négyüléses Morgan

2006.03.01. 14:26

Nem nagyon látszik, de a képen egy vadiúj típus látható. Megszokhattuk már, hogy a Morgan ritkán újít, és akkor is csak módjával, de most még a szokásosnál is kevésbé feltűnőek a változtatások.


Galéria - kattintson a képre

Pedig alaposan felújították a régi négyülésest, amely a Plus8 típus leköszöntével együtt tűnt el a kínálatból. Az új típust meredekebb hátfaláról, kényelmesebb hátsó üléseiről, átrendezett hátsó lámpáiról, új hátsó lökhárítójáról és 18 hüvelykes, küllős felnijeiről lehet felismerni. Ráadásul a klasszikus külsejű autóban olyan figyelmességeket is találunk, mint a lehajtható hátsó ülések, vagy az Isofix gyermekülés-rögzítő pontok. A motorokat továbbra is a Ford szállítja, az 1,8 literes négyhengeres helyett az új négyülésest kétliteres, 145 lóerős, vagy háromliteres, 233 lóerős, V6-os motorokkal készíti az apró manufaktúra.

Ahogy az autó, a színfalak mögött maga a Morgan gyár is jelentős fejlődésen ment át az utóbbi években: ennek köszönhető, hogy az új modell megrendelőinek már csupán 6-12 hónapos várakozási idővel kell számolniuk. Nem is olyan régen pedig még több évbe telt, míg a vásárlók hozzájutottak egy-egy ilyen, kézi munkával összeszerelt remekműhöz.