Újabb közlekedési káosz várható?

Hétfőtől jön a második útfelújítási hullám Budapesten

2009.07.31. 13:42 Módosítva: 2009.07.31. 14:10

A Thököly utat két szakaszon, a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között újítják fel, de a várható metróépítkezés miatt csak ideiglenes pályaszerkezetet kap - mondta Lakos Imre, hozzátéve: a járdaszakaszokat is felújítják, a kereszteződésekben pedig lesüllyesztik, hogy akadálymentesen lehessen közlekedni - írta az MTI.

A munka várhatóan október 10-én fejeződik be, ezalatt irányonként egy-egy sávot lehet majd használni, óránként 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom mellett. A teljes költség csaknem 430 millió forint lesz.
Lakos Imre kiemelte a II. kerületi Hűvösvölgyi út felújítását is, amelynek munkálatai szintén augusztus 3-án kezdődnek, és előreláthatólag szeptember 18-án fejeződnek be. A Budakeszi és a Hidegkúti út között rész újul meg, mintegy négy kilométeres szakaszon, 540 millió forintból. Egyes szakaszon két, de jórészt három új aszfaltréteget borítanak a régi helyére, és újjáépítik az út menti szegélyeket, járdákat is, valamint megerősítik a buszmegállókat.
Lakos Imre elmondása szerint augusztus elején indul a XI. kerületi Menyecske utca felújítása a Balatoni és Neszmélyi út között, valamint az Apor Vilmos tér és a XVII. kerületi Ferihegyi út rekonstrukciója is a Pesti út és az Ananász utca között.
Weinek Leonárd, Zugló polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Thököly úton való közlekedés elsősorban az autószervizeknek kedvezett, ezért most nagyon komoly morális és erkölcsi adósságát törleszti a város.
A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyag szerint 2009-ben 42 különböző útszakasz kap új aszfaltburkolatot 35 kilométernyi szakaszon, és már megkezdték a 2010-es felújítások előkészítését, amelyek végén a fővárosi kezelésű utak 53 százaléka, összesen 530 kilométer újul meg.
Még az idén új burkolatot kap többek között a Nyírpalota utca, a Rákospalotai határút, a Vizafogó utca és a budai alsó rakpart Mozaik utca és Zsigmond tér közötti szakasza is.