Gyári képeken az Aston Martin Rapide

2009.08.07. 15:45

Jó fél év még, mire az új Aston forgalmazását megkezdik, a gyártó mégis felrakott képeket az internetre legújabb modelljéről, melyet élőben valószínűleg a Frankfurti Autószalonon csodálhat meg először a publikum.

A 2006-os Detroiti Autószalonon láthattuk először azt a koncepcióautót, ami alapján a Rapide készült. Jó hír, hogy a sorozatgyártásba kerülő modell alig különbözik az ott kiállított példánytól: eltűntek az apró oldalsó légbeömlők az első lökhárítóról, helyette szép, domború díszcsík fut végig az autó oldalán. Annyira szépen belesimították a hátsó ajtókat a karosszériába, hogy szinte észre sem venni őket, a Rapide-on alig látszik, hogy valójában négyajtós.

Az autóba a DB9-es hatliteres V12-esének egy új változatát szerelik, mely 470 lóerős – ennél több bajosan lehetne, hiszen akkor nem nagyon vinnék az 510 lovas DBS-t -, maximális nyomatéka kereken 600 Nm. Pontos adatokat egyelőre nem közöltek, de az autó várhatóan nagyjából 5 másodperc alatt gyorsul fel százra, végsebessége valahol 290 km/h környékén lesz. A tömegét sem tudjuk pontosan, de körülbelül 120-130 kilóval lesz nehezebb, mint a DB9, amire épül, vagyis több lesz 19 mázsánál, de kevesebb két tonnánál. Tengelytávja is hosszabb lesz, mint a DB9-nek.

A négyüléses Rapide belsejében természetesen teljes a luxus, a hátsó utasok egy-egy LCD képernyőn mozizhatnak, de ennél is izgalmasabb az üvegből készült panoráma tető. Az új Aston drágább lesz a DB9-nél, a DBS-nél viszont olcsóbb.