400 lóerős, ötliteres motor lesz a következő Mustang GT-ben

2009.08.14. 12:39

2011-ben dobja piacra a Ford a következő Mustangot, amelyhez a hatalmas teljesítmény mellé továbbfejlesztett Track Packet, vagyis versenypályára optimalizáló csomagot kínál.

A Car and Driver újságírói láttak egy Mustang GT-t Michiganben egy versenypályán körözni. Az autón Pirelli P Zero Corsa gumik voltak, amelyeket a Mustangnál sokkal-sokkal drágább autókra, Ferrarikra, Lamborghinikre szoktak feltenni.

A mérnökök elmondták, hogy a puha gumik nagyon sokat dobtak az autó tapadásán, és a pályára optimalizált, track packes GT a nagyjából 3 kilométer hosszú pályán bő másfél másodpercet javított a köridőn, miután kicserélték az abroncsokat. A sikeren felbuzdulva nagy esély van rá, hogy a következő generációs Mustang is megkapja majd a puha gumikat, persze nem az alapváltozat, hanem a Track Pack-kel ellátott GT.

Szintén újdonság lesz a 32 szelepes, ötliteres, alumíniumból készült motor, amely 400 lóerő és 542 Nm leadására képes. A prérifarkasként – Coyote – emlegetett motorral a Mustang GT versenyben lesz majd a 426 lovas Camaro SS-sel.