Szünetel a KTM sportkocsi gyártása

2009.08.25. 11:22

Az idén már nem gyártanak többet az X-Bowból, csak 2010-ben folytatódhat a termelés az alacsonyabb keresletnek megfelelő mennyiségben.

A KTM a bemutatót követő hatalmas érdeklődés alapján évi ezer példány elkészítésére rendezkedett be, de az idén augusztusig csupán 425 példányt sikerült eladniuk, és további 75 példány áll raktárban, vásárlóra várva. Ráadásul a tető és szélvédő nélküli négykerekű szezonja lassan véget ér, így a gyártó is csak reménykedik benne, hogy az összes eddig elkészített autót el tudja adni még az idén. A gyártásban közreműködő dolgozók vagy a motorkerékpár-gyártó részlegnél kapnak új feladatot, vagy szabadságra küldik őket, míg a termelés 2010 januárjában újra nem indul.

A cég szóvivője, Manfred Wolf szerint egyelőre biztosan a KTM kínálatának része marad az X-Bow, viszont egyelőre nem tudni, hogy az eladások visszaesése után a motorkerékpár-gyártó folytatja-e a típus fejlesztését és a négykerekű-kínálat bővítését, ahogy korábban tervezte.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.